big data

Stel uzelf eens de volgende vragen: hoe weet u wat de prestaties van uw medewerkers verbetert? Misschien heeft u topperformers in beeld? Weet u waar het door komt dat uw high performer zo goed scoort ten opzichte van collega’s? Weet u welke talenten en competenties nodig zijn om goed te presteren in een bepaalde functie?

Er zijn zo nog vele vragen die we onszelf kunnen stellen. Door data aan elkaar te koppelen kunnen we deze vragen nu beter beantwoorden dan ooit. Door veel verschillende data te combineren kunnen vragen worden beantwoord die anders onbeantwoord bleven. Talentanalyses bieden veel voordelen voor Human Resource Management, zoals optimalisatie van talentselectie, verhogen van de ROI van talenten en verbeteren van prestaties van de organisatie door middel van kwalitatieve talentgerelateerde beslissingen.

Er zijn vele manieren om Big Data in te zetten binnen organisaties. Binnen de dienstverlening van HMG zetten we Big Data onder andere in om patronen te vinden in de talenten en prestaties van verschillende teams. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van ideaalprofielen. Daarnaast wordt het ingezet ten behoeve van probleemoplossingen en het maken van beslissingen.

Welke vraag zou u graag willen beantwoorden? Wij zijn benieuwd!

 

Terug naar Managing the Change