top of page

Verkooporganisatie van de toekomst

Groupe PSA

✓  Bevestiging talenten en ontwikkelpunten

✓  Individuele ontwikkeling

✓  Maatwerk trainingsprogramma

ontwikkeling project

Ontwikkelen training

Jasper Peddemors is Directeur Network Excellence bij de PSA Groupe Benelux en onder andere verantwoordelijk voor de opleidingen voor dealerpersoneel.

“Het personeel van de dealers is de belangrijkste asset binnen het dealerbedrijf en maken het verschil in hoe de klant benaderd wordt. Goede medewerkers zijn het belangrijkste wat er is. Wij zochten bij de PSA Groupe destijds een professionele partner die met ons de diepte opzocht in de opleiding voor salesmanagers en verkoopadviseurs. Het spreekt ons aan dat de Human Mobility Group (nu We Build Bridges) verdergaat dan alleen maar het ontwikkelen van een training. Met als basis de individuele Talent Motivatie Analyses krijgen wij inzicht in wat aandachtspunten zijn en kan daarmee maatwerk worden ontwikkeld dat aansluit bij onze organisatie. De TMA is voor mij een goede tool om je sterktes en aandachtspunten bevestigd te krijgen.

Hiermee kun je op een redelijk gemakkelijke manier de link maken richting trainingsbehoeften. Dat is het sterke van de tool. Het maakt het tevens eenvoudiger voor een trainer om de aandachtspunten van het individu in kaart te brengen.

“Het programma is ontwikkeld met oog op de toekomst."

Training voor de toekomst

Zo hebben wij er in samenspraak met de Human Mobility Group voor gekozen om in het Fit for the Future programma voor salesmanagers niet iedere deelnemer in een klassikaal opleidingstraject te plaatsen. We bieden de mogelijkheid tot individuele coaching voor degene die daar meer baat bij hebben. Het programma is ontwikkeld met oog voor de toekomst. Denk hierbij aan leadopvolging, private lease en digital marketing, en ook de ontwikkeling van vaardigheden die de toekomst vraagt.

“Iedere deelnemer houd je hiermee in het vizier en daarmee blijft op lange termijn de scherpte behouden."

Puzzel

Een standaard salestraining gaat vaak alleen in op inhoudelijke vaardigheden, terwijl je hier ook kijkt naar wat er in de toekomst gaat gebeuren. We wilden geen ‘one size fits all’ opleidingsprogramma waardoor je de essentie bij de mensen net mist.

 

Voor de verkoopadviseurs hebben we het License to Sell programma. Een programma dat goed in elkaar zit en de deelnemer zogezegd een licentie geeft die bijgehouden moet worden. Daarmee houdt de opleiding waarde. Iedere deelnemer houd je hiermee in het vizier en daarmee blijft op lange termijn de scherpte behouden.”

Verder praten over dit project of jouw eigen uitdaging?

bottom of page