top of page

people & performance

talent management

Talent management in jouw organisatie? Het is een must voor werving, selectie en het behouden en ontwikkelen van talent. Wij helpen je een talent management programma in jouw organisatie op te zetten.

​De voordelen van Talent Management

 

  Positieve(re) employer brand

  Het succes van selectie vergroten

  Gemakkelijker talent aantrekken

  De betrokkenheid van medewerkers vergroten

  De werktevredenheid verbeteren

  Een positieve (talent-) dialoog in de organisatie stimuleren

  De samenwerking en resultaten van teams verbeteren

  De performance van individuele medewerkers verbeteren

  Talent- of opgavegericht werken (van functies naar rollen)

  Gericht en effectief ontwikkelen van competenties

  De uitstroom verlagen

Werving en selectie van talent

Een goed talent management programma begint bij de werving en selectie van nieuw talent. Een goede employer brand maak de organisatie aantrekkelijk. Bij selectie wil je de juiste keuze maken. Dit doe je door het stellen van de juiste vragen, maar ook door het inzetten van goede talent management tools. Hiermee breng je de behoeften, competenties en capaciteiten van kandidaten in kaart. 

Behouden en ontwikkelen van talent

Medewerkers in de organisatie wil je koesteren. Betrokken medewerkers die hun talenten optimaal kunnen inzetten zijn meer tevreden en hebben meer plezier in hun werk. Uiteraard heeft dit invloed op een goede performance. Om dit te stimuleren en medewerkers toekomstbestendig te houden, ontwikkelen we competenties, bijvoorbeeld leiderschap en commercieel vermogen. Door te ontwikkelen op basis van ontwikkelpotentieel zorg je ervoor dat je de kans van slagen van training of coaching vergroot.

Talenten in teams

Naast individuele aandacht voor talent, wil je ook dat teams goed kunnen samenwerken en communiceren. In een goed talent management programma is daarom ook aandacht voor teamontwikkeling.

Tools voor talent management

Inzicht krijgen in talenten van medewerkers kan op vele verschillende manieren. Wij adviseren hierin te kiezen voor een positieve talentdialoog met talentenanalyses die ook inzicht geven in het potentieel van mensen. Een tool die daarnaast ook nog helpt bij loopbaanontwikkeling en big data analyses (HR analytics) is de TMA Methode. Meer weten over deze tool? Neem dan contact met ons op.

Capaciteiten

Competenties

Behoeften

Aan de slag met Talent Management?

 

Wil je de tevredenheid en performance van medewerkers verbeteren? Wij helpen je graag met implementatie van talent management en begeleiding en advies bij bestaande programma's. Neem vrijblijvend contact met ons op, of plan direct een afspraak in voor een kop koffie en een eerste kennismaking. We maken graag kennis!

Gelukt, bericht ontvangen!

bottom of page