top of page
blogs

nieuws

Is uw organisatie aantrekkelijk genoeg voor het behouden en werven van jong talent?

Personeelstekorten zullen naar verwachting gaan toenemen, doordat de uitstroom door vergrijzing toeneemt. Nieuwe, jonge talenten, moeten aangetrokken worden om de tekorten op te vangen en om mee te gaan met de tijd. Werkgevers maken zich daarom meer dan voorgaande jaren zorgen of hun organisatie wel aantrekkelijk genoeg is voor het behoud en het werven van nieuw talent.


Jong talent blijkt moeilijk te behouden binnen een organisatie. Jongeren willen liever werkervaring opdoen op verschillende plekken en een carrière opbouwen bij verschillende bedrijven. Hoe zorgt een organisatie voor nieuw jong talent? En hoe zorgt een organisatie er daarna voor dat dit talent blijft en niet verder blijft ‘jobhoppen’?


Werven van jong talent

De eisen van de jonge generatie talentvolle werknemers (ook wel generatie Y genoemd) zijn anders dan haar voorgangers. De nieuwe generatie is op zoek naar duidelijkheid, structuur en ontwikkeling. Ze willen een vaste werkplek, duidelijkheid en structuur over de inhoud van het werk, over werktijden en over opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Vooral in het begin van hun nieuwe baan hebben ze hier behoefte aan.


Verder gaat bijna alles tegenwoordig via internet, jongeren willen online solliciteren op hun eigen plek en moment. Als organisatie moet je dus online aanwezig zijn om nieuwe talenten aan te trekken.


Binnen een organisatie is het belangrijk om het gat tussen bestaande en nieuwe kennis te overbruggen. Jonge mensen kijken met een andere visie en gaan op een nieuwe, verfrissende manier te werk. Dit geeft nieuwe ideeën en zorgt er ook voor dat een organisatie meegaat met nieuwe ontwikkelingen en trends. Bij gebrek aan jonge mensen wordt het alleen maar moeilijker om met nieuwe kennis in aanraking te komen. Investeren in jong talent is daarom belangrijk.


Behouden van jong talent

Om ervoor te zorgen dat nieuw talent blijft, is het belangrijk om hen binnen de organisatie uitdagingen te geven, hen te ondersteunen, op te leiden en een netwerk op te laten bouwen. Zorg ervoor dat nieuw talent de kans krijgt om zichzelf breed te ontwikkelen en kan doorgroeien binnen het bedrijf. Veel bedrijven stellen daarnaast ook een persoonlijk ontwikkelplan op, dat jong talent kan helpen bij hun carrièreontwikkeling. Geef hen verder dagelijks feedback over wat er goed gaat en wat er beter kan.

80 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page