top of page
blogs

nieuws

War for Talent: tips om toptalent te binden

Volgens onderzoek van ADP (The Workforce View in Europe 2015/16, www.adp.nl) wordt het behoud van talent een belangrijke uitdaging voor Europese bedrijven, doordat 33% van de werknemers van plan is om binnen 3 jaar van baan te veranderen. In dit blog enkele tips voor het behoud van talent!


Talent blijven ontwikkelen

Ruim een derde van de Nederlandse werknemers denkt tot het eind van de carrière in de huidige functie te blijven. Om hen inzetbaar te houden is blijven ontwikkelen een must. Volgens het onderzoek van ADP willen werknemers het liefst getraind worden in technische, functie-specifieke vaardigheden en het gebruik van nieuwe technologie en nieuwe apparatuur. Niet zo gek, want de technologische ontwikkelingen gaan door en we merken steeds meer dat technische kennis en vaardigheid hard nodig is.


Betrokkenheid

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend dat medewerkers ook betrokken zijn bij de organisatie, maar dat is het zeker niet. Veel medewerkers voelen zich in hun functie niet bij de organisatie betrokken. Drie belangrijke motiverende factoren voor Nederlandse werknemers blijken de volgende te zijn:

  • Lof en erkenning van het management

  • Het hebben van een afwisselende en een drukke functie

  • Een goed evenwicht tussen werk- en privéleven

Ga in gesprek met medewerkers, kijk waar de behoeften liggen en probeer waar mogelijk daar op in te spelen.

Een schuilend gevaar in een meer afwisselende, drukke baan is de ervaring van stress. Hoewel dit lager ligt dan bij Europese collega’s, ervaren ook Nederlandse werknemers veel stress (de Week van de Werkstress is niet voor niets in het leven geroepen). Zorg er dan ook voor dat de stress herkend en erkend wordt en dat er tijdig op wordt ingespeeld.


Employer brand: trots zijn om voor een merk te werken

Zoals ook wordt toegelicht in het blog War for talent? Werk aan uw employer brand draait employer branding om het opbouwen van een reputatie die een organisatie een voorkeurspositie geeft ten opzichte van andere organisaties in de perceptie van huidige medewerkers en potentiële kandidaten. Hiervoor is het bij behoud van talent van belang te investeren in de zaken die uw organisatie in hun ogen bijzonder maakt. Praat eens met medewerkers of organiseer een medewerkers tevredenheidonderzoek, zodat duidelijk wordt waar aan gewerkt moet worden om hen voor langere tijd te behouden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page