top of page
blogs

nieuws

In 3 stappen talenten benutten om strategische doelen te behalen

Om de strategische doelen van een organisatie te behalen zijn getalenteerde medewerkers nodig. Het kan dan ook voordelig zijn om talenten te koppelen aan het jaarplan van de organisatie. Desondanks ziet vooralsnog vooral de HR afdeling het belang van talent management in vele organisaties. Door de talenten van uw medewerkers te benutten om organisatiedoelen te behalen, zal de medewerker meer voor uw organisatie gaan betekenen en zal hij/zij meer voldoening krijgen. Het proces van talent op de juiste manier benutten om strategische doelen te bereiken bestaat uit drie verschillende stappen.


1 |  Weet waar de talenten liggen

Als eerste moet u weten waar de talenten liggen en wat het ontwikkelpotentieel is van uw medewerkers. Waar complimenteert u uw medewerkers voor? Welke zaken pakken zij moeiteloos aan? U kunt talenten bepalen door te kijken naar bijvoorbeeld dingen die ze goed doen, oplossingen die zij bedenken of situaties die zij aanvoelen. Kortom, herken de talenten.


2 |  Verbind talenten en uitdagingen

Vervolgens, is het belangrijk te identificeren welke uitdagingen men tegenkomt in bepaalde rollen. Zodra dit vastgesteld is, kan gekeken worden welke competenties en talenten hier het best ingezet kunnen worden op individueel niveau en in team verband. Daarnaast dient er ruimte te worden gecreëerd voor ontplooiing, zodat de medewerkers van de toekomst hun talenten willen blijven inzetten voor uw organisatie. Een waardevolle tool die een bijdrage levert in deze fase is de performance matrix. Met deze tool legt u de kracht en vaardigheid van uw medewerkers bloot. Het wordt hierdoor snel duidelijk hoe u deze talenten op de juiste manier kunt benutten.


3 |  Geef inzicht, motiveer en bereik maximale inzet

Ten slotte is het belangrijk dat uw medewerkers zien hoe zij hun talenten kunnen verbinden met elementen uit het jaarplan. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, kan dit vruchtbaar zijn voor uw organisatie en medewerker. Een voorbeeld hiervan is een medewerker die het talent bezit om situaties aan te voelen en emoties bespreekbaar te maken,te benutten wanneer uw organisatie een verandering doormaakt. Medewerkers voelen meer waardering voor het inzetten van hun vaardigheden. Met als gevolg een gemotiveerde medewerker die maximale inzet toont en effectiever te werk gaat.


Human Mobility Group helpt u graag bij het in kaart brengen van talenten en het ontwikkelpotentieel van uw medewerkers door middel van een talentenanalyse. Wij verschaffen inzicht in de kwaliteiten en valkuilen en samen komen we tot uitgebreide interviewvragen, ontwikkelactiviteiten en adviezen om uw medewerkers te kunnen ondersteunen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan via het contactformulier. Een van onze consultants komt graag bij u langs om antwoord te geven op uw vragen.

70 weergaven

留言


bottom of page