top of page
blogs

nieuws

STAGE: Mijn ontdekkingstocht naar mijn interesses en talenten


Vanaf februari begon mijn avontuur bij de Human Mobility Group (HMG, nu We Build Bridges) in Breda. Minimaal een half jaar zou ik 5 dagen in de week, 8 uur per dag, helpen met de bezigheden van HMG. Ik kom van de opleiding Communicatie IEMES en kon dus bij HMG als stagiaire Marketing en Communicatie meelopen. Wat mij het meeste aantrekt aan HMG zijn de grootte van het bedrijf en de internationale connecties. In deze blog vertel ik over mijn ontmoeting met HMG, wat ik hier precies doe en wat ik er tot nu toe van vind.


Gezonde spanning, zenuwen, stress maar vooral heel veel zin. Dit waren de gevoelens waar ik de weken voor mijn stage bij HMG last van had. Ik ben iemand die graag iedereen tevreden houd en alles goed wil doen. Maar als je voor het eerst echt begint met stagelopen, is dat nog erg spannend. Gelukkig voelde ik me bij HMG snel op mijn gemak.


De Match

Mijn zoektocht naar een meewerkstage begon ruim voor de zomervakantie. Ik wilde heel graag een stageplek regelen voordat ik op vakantie zou gaan, zodat ik mij daar niet meer druk over hoefde te maken. Ik had hier echter wel een hard hoofd in.


Mijn eerste kans om een stageplek te vinden was bij het jaarlijkse IAM2EXPO van mijn opleiding. Op deze “beurs” staan alle tweedejaarsstudenten van de opleiding met een eigen stand. De studenten presenteren zichzelf als merk, compleet met een missie, visie en kernwaarden. Met behulp van je creativiteit is het de bedoeling dat je op 1m2 iets maakt wat jouw merk i representeert. Ik had het merk: Levensloop. Levensloop stond voor het niet altijd volgen van de gemaakte paden maar het creëren van je eigen paden. Dit met behulp van nieuwsgierigheid en eigenwijsheid.


Na een aantal mensen te hebben gesproken zag ik de dag al eindigen zonder resultaat. Totdat Karin Vermeulen, stagebegeleidster en medewerkster bij HMG, langs mijn stand kwam en met mij een praatje maakte. Uiteindelijk wisselden we kaartjes uit. De volgende dag wilde ik contact opnemen met Karin voor een afspraak maar tot mijn verbazing had ik al een mail gekregen van haar. Na het eerste gesprek had ik een erg goed gevoel en dit gevoel klopte: ik kreeg een stageplek bij HMG in Breda.


Een internationaal bedrijf

HMG is een internationaal bedrijf dat actief is in verschillende Franstalige landen (ook Afrika), België, UK, VS en Azië. Hiervoor worden verschillende events georganiseerd waarbij ik ook heb geholpen en nog zal gaan helpen. Voor één van deze evenementen mocht ik zelfs mee naar Parijs. Zo’n mogelijkheid krijg je zeker niet overal!


Wat ik erg fijn vind, is dat HMG dienstverlening aanbiedt op het gebied van talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Allemaal onderwerpen die voor mij als student ook erg nuttig zijn. Een stage gaat namelijk juist om het zoeken naar wat je leuk vindt, waar je talenten liggen en waar je je energie uit haalt.


Van stagiair tot medewerker

Zoals ik al eerder zei, werkt HMG met talenten en ontwikkeling. Om dit te begrijpen, heb ik tijdens mijn eerste dag een Talentenanalyse gemaakt. Hierdoor kon ik zien waar mijn ontwikkelpotentieel en mijn talenten zitten.


Omdat HMG geen massabedrijf is, hebben ze veel tijd voor je. Hierdoor wen je snel en voel je je al snel geen stagiaire meer. Dit zorgt ervoor dat je veel kan leren, altijd dingen kan vragen en veel mag doen. Ik vind dat je hier als student erg goed op je plek zit. De medewerkers van HMG willen je allemaal iets leren en helpen je graag.


In het kantoor van HMG Breda is ook TalentHouse gevestigd. TalentHouse biedt werkplekken en vergader/coachruimtes aan waar o.a. HR-professionals, coaches, trainers en TMA experts kunnen werken. Verschillende ruimtes in het kantoor van HMG Breda worden hiervoor gebruikt. Als member kunnen ze de ruimtes huren. Ik ben dagelijks bezig met de marketing en communicatie van TalentHouse. Dit is vrijwel mijn eigen project. Ik heb contact met de members, bewerk de website en social media, regel de reserveringen van de ruimtes, heb contact met potentiele members, etc.


Mijn ochtend start altijd met het controleren van de ruimtes die gebruikt kunnen worden voor TalentHouse. Zien ze er netjes uit, staat er water, zijn de lichten aan, etc. Daarna kijk ik of ik er reserveringen zijn en vul ik de koffie aan. Hierna begint mijn dag en die verloopt altijd verschillend. Ik heb bijvoorbeeld een HMG magazine en een notitieboekje voor het Franse bedrijf in elkaar gezet. Ook begin ik binnenkort aan het organiseren van de tweede Meet & Greet van TalentHouse. Wat in ieder geval zeker is, is dat er veel afwisseling is en je je hierdoor nooit verveelt.


Marit Parijs

Petit déjeuner à Paris

Zoals al eerder vermeld is HMG ook internationaal erg actief. Op het kantoor in Parijs was er een ontbijtbijeenkomst georganiseerd waar HR Professionals bijeenkwamen om meer te weten te komen over de TMA Methode. Mijn taak tijdens dit event was voornamelijk het maken van leuke foto’s die later weer gebruikt kunnen worden voor de websites of social media. Ook heb ik geholpen met het klaarleggen van alle spullen en de directeur ondersteunt. Ik heb hier veel van geleerd. De mogelijkheid om internationaal actief te zijn en als stagiair hierbij te mogen helpen kom je niet vaak tegen.Kortom, ik vind mijn stage bij HMG echt heel leuk en leerzaam. Je voelt je één van de medewerkers en zo behandelen ze je ook. Als student zit je hier precies op de juiste plek.

59 weergaven

Comments


bottom of page